3 Şubat 2011 Perşembe

Bulgurlu ıspanak yemeği



Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1/2 kg ıspanak
  • 1 su bardağı bulgur (normal)
  • tuz
  • pul biber
  •  
  • üzerine;
  • yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

  • Ispanaklarımızı soğuk suda güzelce yıkıyoruz, soğuk suda bekletiyoruz ve bir parmak kalınlığında doğruyoruz
  • Soğanımızı küp küp yemeklik olarak doğruyoruz. Sıvı yağ ile kavuruyoruz.
  • Soğanlar pembeleşince salçayı ilave ediyoruz. 1 dakika kadar salçayı da karıştıra karıştıra öldürüyoruz.
  • Doğradığımız ıspanakları ilave ediyoruz (ıspanaklar sıcakla temas edince küçülürler, merak etmeyin tencereye sığar)
  • Ispanakları 2-3 karıştırma daha yaptıktan sonra ıspanakları örtecek kadar su ilave ediyoruz.
  • 1 su bardağı bulgurumuzu ilave ediyoruz.
  • Arzuya göre tuz ve pul biber ekliyoruz.
  • Yemek suyu kaynayınca altını kısıyoruz 25 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Bulgurlar giderek şişecek yemeğin suyunu azaltacaktır eğer çok azaldıysa kaynar su ilave edilebilir.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın kırmızı biberli tereyağı çok hoş olur.

3 yorum:

  1. Ispanağı ben de çok sık yaparım,genelde pirinç ve havuç ile yapmayı tercih ederdim ama sizin yaptığınızın resmini görünce bir de böyle denemeye karar verdim. çok lezzetli görünüyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. cok guzeldi temel reis gorse canlanir bunu

    YanıtlaSil
  3. Şahsen çok güzel görünüyo, denemek de fayda var:)

    YanıtlaSil