Çok kolay ve lezzetli bir tarif tavsiye ediyorum..
Malzemeler
- 3 yufka
- 1 bağ ıspanak (ıspanaklar sıcak suya girince küçücük kalacağı için çok gelmez merak etmeyin)
- İsteğe göre 250 gram civarı ezine ya da kaşar peynir
- 1 yumurta
- 3 kaşık yoğurt
- 4 kaşık süt
- yarım şişe soda
Hazırlanışı
- Ispanakları temizleyip doğradıktan sonra sıcak suyun içerisinde bir kaç dakika haşlıyoruz.
- Süzüp aldığımız ıspanakların suyunu soğuyunca elimizle sıkıyoruz.
- Soğumuş ıspanaklara, peyniri ilave edip harmanlıyoruz. İçine isyediğimiz baharatları koyuyoruz. (Ben acılı sevdiğim için biraz acı biber salçası ve pul biber ekledim)
- Yufkalarımızı ikiye bölüyoruz ve harçtan her bir yarım parçanın uç kısmına koyup gevşek bir şekilde rulo yapıyoruz.
- Bu şekilde elde ettiğimiz ruloları böreğimizi yapacağımız tavanın içine birbirinin devamı olacak şekilde sıralıyoruz. (iç içe daireler şeklinde oluyor)
- Yumurta, yoğurt, süt ve sodayı çırpıp tüm tavamızın üzerinedöküyoruz.(oldukça cıvık bir görüntü olacak)
- Kısık ateşte yanmamasına dikkat ederek 15 dakika kadar kapağıyla alt üst ederek pişiriyoruz.
- İşte bu kadar, afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder