9 Şubat 2011 Çarşamba

ıspanaklı tava böreği






Çok kolay ve lezzetli bir tarif tavsiye ediyorum..

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 bağ ıspanak (ıspanaklar sıcak suya girince küçücük kalacağı için çok gelmez merak etmeyin)
  •  İsteğe göre 250 gram civarı ezine ya da kaşar peynir
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 4 kaşık süt
  • yarım şişe soda

Hazırlanışı

  • Ispanakları temizleyip doğradıktan sonra sıcak suyun içerisinde bir kaç dakika haşlıyoruz.
  • Süzüp aldığımız ıspanakların suyunu soğuyunca elimizle sıkıyoruz.
  • Soğumuş ıspanaklara, peyniri ilave edip harmanlıyoruz. İçine isyediğimiz baharatları koyuyoruz. (Ben acılı sevdiğim için biraz acı biber salçası ve pul biber ekledim)
  • Yufkalarımızı ikiye bölüyoruz ve harçtan her bir yarım parçanın uç kısmına koyup gevşek bir şekilde rulo yapıyoruz.
  • Bu şekilde elde ettiğimiz ruloları böreğimizi yapacağımız tavanın içine birbirinin devamı olacak şekilde sıralıyoruz. (iç içe daireler şeklinde oluyor)
  • Yumurta, yoğurt, süt ve sodayı çırpıp tüm tavamızın üzerinedöküyoruz.(oldukça cıvık bir görüntü olacak)
  • Kısık ateşte yanmamasına dikkat ederek 15 dakika kadar kapağıyla alt üst ederek pişiriyoruz.
  • İşte bu kadar, afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder