9 Şubat 2011 Çarşamba

mantar sote


Malzemeler:

  • 200 gram mantar
  • 2 adet kırmızı biber (küp şeklinde doğranacak)
  • 1 adet orta boy soğan (yarım ay şeklinde doğranacak)
  • birkaç kaşık zeytinyağı
  • çeyrek limon
  • İsteğe göre 1 tatlıkaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber



Hazırlanışı:

  • Mantarlarımızı yıkadıktan sonra dörde bölüp yemeğimizi hazırlayacağımız tenceremize atıyoruz.
  • Orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar (yaklaşık 10 dakika) ağzı kapalı olarak pişiriyoruz.
  • Bu arada önemli bir püf noktası: mantarların kararmaması için suyunu saldığı anda (mantarlar su içinde yüzerken) üzerine çeyrek limon sıkıyoruz.
  • Mantarların suyunu çekmesine yakın birkaç kaşık zeytinyağını, küp küp doğradığımız biberi ve yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
  • İsteğe göre bu aşamada biber salçası, tuz ve karabiber ekliyoruz.
  • Yemek suyunu çektiğinde altını kapatıyoruz.
  • Bu haliyle hem yemek, hem de soğuduktan sonra meze olarak servis edilebilir.
  • Daha yemek havasında olsun isterseniz,yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip özleşmesini bekleyebilirsiniz.
  • İşte bukadar afiyet olsun..


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder