9 Şubat 2011 Çarşamba

yeşil kek:)




Aslında bu lezzete kek deyip geçiştirmek haksızlık ama ıspanaklı yaş pasta yazsam kimse okumayacaktı ya da okuyanlardan böyle de kek mi olur sözleri duyulacaktı. İlk izlenim önemli olduğu için yeşil kek diyerek tarifi biraz yumşattım..gerçekten çok lezzetli ve gösterişli bir pasta.. İşte tarifi

Malzemeler:

KEK İÇİN
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN

  • 2 poşet krem şanti
  • 2 su bardağı süt

 Hazırlanışı:
  • 3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpıyoruz.
  • Yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı robottan geçiriyoruz.
  • Ispanağı,1 çay bardağı ayçiçek yağını ve sütü kaba ekleyip çırpıyoruz.
  • 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırıyoruz.. en son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki kez karıştırıyoruz.
  • 170C ısıtılmış fırında kontrol ederk 45 dakikaya yakın pişiriyoruz, (kek kalıbını yağlamayı unutmayın)
  • Bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poşet krem şantiyi karıştırıp soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra üstünü bıçakla sıyırıyoruz ve robottan geçiriyoruz.(üzerine serpeceğimiz kısım olacak)
  • Krem şantiyi kekin her yanına sürüyoruz ve robottan geçirdiğimiz kek parçalarını üzerine serpiyoruz.
  • Afiyet olsun..

    1 yorum:

    1. Güzel bişeye benizyo şahsen, en kısa zamanda, günlerimizin birinde denicem:)) elinize sağlık:))

      YanıtlaSil