9 Şubat 2011 Çarşamba

paçanga böreği




Paçanga böreği kış aylarında çok sevilerek yenen bir börek çeşidi. Farklı farklı yöntemleri var, ama uzun denemelerim sonunda en lezzetlisinin bu olduğuna karar verdim ve sizlerle paylaşmak istedim. Üstelik yağda kızartılmadığı için hafif oluyor ve evde kızartma kokusu olmuyor. Misafir için yapılacağında ise fırında piştiği için sıcak tutması daha kolay oluyor...
Bu kadar girizgahtan sonra işte tarif:

Malzemeler

İÇİ:

  • 3 yufka (3 yufkadan 12 tane börek çıkıyor)
  • 200 gram pastırma
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • İsteğe göre küp doğranmış biber
  • Yine isteğe göre kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates

HARCI:

  • 1 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık eritilmiş tereyağı ya da yarım çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı

  • Önce harcı için tüm malzemeleri bir kasede çırpıyoruz.
  • Yufkalarımızı üst üste koyarak dörde bölüyoruz, böylece 12 tane çeyrek daire elde etmiş oluyoruz.
  • Her bir yufka parçasına yumurta fırçası ile iç harcından sürüyoruz.
  • Pastırma, kaşar, domates ve biberi yufkayı yırtmayacak miktarda yufkaların geniş kısmına koyup, gevşek bir şekilde sigara böreği gibi sarıyoruz.
  • Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra pişireceğimiz kadarını yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip kalan iç harcından üzerine sürüyoruz.
  • 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz..
  • Eğer hepsini o anda pişrmek istemezseniz uzun bir süre derin dondurucunuzda muhafaza edebilir, ani bir misafir baskınında ortaya çıkarıp göz doldurabilirsiniz..:)
  • Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık bizi bu tarifle tanıştırdığınız için teşekkür ederim, bende güzel paçanga tarifi arayışı içerisindeydim. Teşekkürler tekrardan..

    YanıtlaSil