Hazırlama Zamanı 5 dakika
Pişirme Zamanı 5 dakika
Malzemeler
- 9 çorba kaşığı irmik
- 1 lt süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 9 çorba kaşığı toz şeker
- vanilya
Hazırlanışı
- Tüm malzemeleri vanilya hariç tencereye koyuyoruz.
- Arada karıştırarak kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayınca vanilyasını ilave ediyoruz.
- Kaynadıktan 1-2 dakika sonra çok yoğunlaşacaktır. yoğunlaşınca altını kapatıyoruz.
- Sıcakken kek kalıbına koydum, buzdolabında 1-2 saat beklettim.
- Kalıptan çıkarınca üzerine çilek reçeli sürdüm.
- Daha önce vişne reçeli sürmüştüm, o da güzel oluyor.
- Afiyetler olsun
görüntüsü bir harika, hem yapımı kolay hem de hafif; bir taşla iki kuş, ellerinize sağlıkkk:))
YanıtlaSilİrmik tatlısını çok severim. Hiç bu şekilde servis etmek aklıma gelmemişti. Harika görünüyor!
YanıtlaSilBunu kesin deneyeceğim.
YanıtlaSilHarika görünüyor.Ellerinize Sağlık.
YanıtlaSilBir de çikolata sosuyla denemenizi öneririm.
Ayrıca un helvası tariflerinizi de paylaşırsanız çok seviniriz.