3 Şubat 2011 Perşembe

İrmik tatlısı



Hazırlama Zamanı 5 dakika
Pişirme Zamanı 5 dakika

Malzemeler

  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 1 lt süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • vanilya

Hazırlanışı

  • Tüm malzemeleri vanilya hariç tencereye koyuyoruz.
  • Arada karıştırarak kaynamasını bekliyoruz.
  • Kaynayınca vanilyasını ilave ediyoruz.
  • Kaynadıktan 1-2 dakika sonra çok yoğunlaşacaktır. yoğunlaşınca altını kapatıyoruz.
  • Sıcakken kek kalıbına koydum, buzdolabında 1-2 saat beklettim.
  • Kalıptan çıkarınca üzerine çilek reçeli sürdüm.
  • Daha önce vişne reçeli sürmüştüm, o da güzel oluyor.
  • Afiyetler olsun

4 yorum:

  1. görüntüsü bir harika, hem yapımı kolay hem de hafif; bir taşla iki kuş, ellerinize sağlıkkk:))

    YanıtlaSil
  2. Ejderha Dövmeli Kız15 Şubat 2011 05:57

    İrmik tatlısını çok severim. Hiç bu şekilde servis etmek aklıma gelmemişti. Harika görünüyor!

    YanıtlaSil
  3. Bunu kesin deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor.Ellerinize Sağlık.

    Bir de çikolata sosuyla denemenizi öneririm.

    Ayrıca un helvası tariflerinizi de paylaşırsanız çok seviniriz.

    YanıtlaSil