26 Ocak 2011 Çarşamba

Kolay zeytinyağlı enginar dolması

İşin kolayına kaçıp göz doldurmak isteyenler için güzel bir tarif.yemek yapmak da böyle keyifli oluyor zaten, az zaman çok ürün:)
Pişirme Zamanı 30 dakika

Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • yarım litre sıcak su
  • yarım limon suyu
  • 1 kutu hazır garnitür
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz

Hazırlanışı

  • Enginarları yayvan bir tencereye çanak kısımları yukarı olacak şekilde diziyoruz.
  • Ayrı bir kapta sıcak su, limon, zeytinyağı, tuz ve enginarları alırken içine konulduğu poşetteki suyu ilave ediyoruz (bu suyun içinde un ve limon oluyor, kararmasını önlüyor) karıştırıp enginarların üzerine döküyoruz.
  • Ağzı kapalı kısık ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz. Böylece enginarlar yumuşamaya başlıyor.
  • Enginarlar birazcık yumuşadıktan sonra ortalarına garnitürleri dolduruyoruz.
  • 20 dakika civarı daha kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişiriyoruz..
  • Çatalla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz, yumuşamışsa altı kapatılabilir, soğumaya bırakıyoruz.
  • Ben sevmediğim için koymadım ama soğuduktan sonra süslemek için dereotu kullanılabilir.
  • işte bu kadar..afiyet olsun

1 yorum:

  1. Enginar genel itibariyle sevilmeyen bir sebze ama başta karaciğer için çok faydalı. Enginarı sevmeyenler yukarıdaki tarifle yapılan enginar çok lezzetli oluyor eşim yapıyor da ordan biliyorum.

    YanıtlaSil