İşin kolayına kaçıp göz doldurmak isteyenler için güzel bir tarif.yemek yapmak da böyle keyifli oluyor zaten, az zaman çok ürün:)
Pişirme Zamanı 30 dakika
Malzemeler
- 4 adet enginar
- yarım litre sıcak su
- yarım limon suyu
- 1 kutu hazır garnitür
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
Hazırlanışı
- Enginarları yayvan bir tencereye çanak kısımları yukarı olacak şekilde diziyoruz.
- Ayrı bir kapta sıcak su, limon, zeytinyağı, tuz ve enginarları alırken içine konulduğu poşetteki suyu ilave ediyoruz (bu suyun içinde un ve limon oluyor, kararmasını önlüyor) karıştırıp enginarların üzerine döküyoruz.
- Ağzı kapalı kısık ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz. Böylece enginarlar yumuşamaya başlıyor.
- Enginarlar birazcık yumuşadıktan sonra ortalarına garnitürleri dolduruyoruz.
- 20 dakika civarı daha kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişiriyoruz..
- Çatalla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz, yumuşamışsa altı kapatılabilir, soğumaya bırakıyoruz.
- Ben sevmediğim için koymadım ama soğuduktan sonra süslemek için dereotu kullanılabilir.
- işte bu kadar..afiyet olsun
Enginar genel itibariyle sevilmeyen bir sebze ama başta karaciğer için çok faydalı. Enginarı sevmeyenler yukarıdaki tarifle yapılan enginar çok lezzetli oluyor eşim yapıyor da ordan biliyorum.
YanıtlaSil